Finn vagy lappföldi palacsinta:
A TÉSZTA: A hozzávalókat botturmix-szal, vagy egyéb olyan szerszámmal, amely jobban és kényelmesebben kever mint Te, csomómentesre összekavarjuk. Ha ennek ellenére mégis maradt csomó, sebaj, szűrd le. A lényeg, hogy a tészta állagának sűrű palacsinta tészta formájúnak kell lennie. ÖSSZESZEDJÜK az otthon található maradék gyümölcsöt, felvágottat, zöldséget. meghámozzuk, - már amit kell - apró, 1×1 cm-s kockákra vágjuk. Határ a fantáziánk és a vasárnap esti hűtőszekrény. KIKÉSZÍTJÜK: A folyékony tésztát olyan tepsibe kell önteni, amelyben a tészta magassága a másfél centimétert nem haladja meg. Majd az előkészített "maradékokat" véletlen eloszlásban (a koncentráció gradiense nulla legyen) beleszórjuk a tésztába. SÜTJÜK: A tepsit forró sütőbe tesszük, és majd 20 percig ott tartjuk, majd hústűvel ellenőrizzük, hogy átsült-e. TÁLALJUK: Az etikett szerint a lepényt három- vagy négyszög alakúra vágjuk (kb. 10×10 cm) és ketchup vagy majonéz mellett tálaljuk. |